+385 47 411 277 dz-karlovac@ka.t-com.hr
Select Page

19. prosinca 2018. godine, u prostoru Pastoralnog centra pri župi Sveta Tri Kralja u Karlovcu održana je Završna konferencija u okviru provedbe projekta pod nazivom Anđeoska krila sufinanciranog od strane Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. 

Svrha i cilj projekta bili su unapređenje sustava palijativne skrbi putem edukacije volontera i njihovo uključivanje u skrb za palijativnog bolesnika, senzibilizacija javnosti o važnosti i značaju uloge volontera u palijativnoj skrbi te poboljšanje kvalitete života palijativnih bolesnika i njihovih obitelji na području Karlovačkog dekanata. 

Konferenciji su nazočili polaznici edukacije kao budući volonteri u palijativnoj skrbi, predavači, predstavnici Grada Karlovca i Karlovačke županije te predstavnik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Nakon prigodnih pozdravnih riječi vlč. Antuna Kolića kao domaćina predstavljene su provedene aktivnosti i ostvareni rezultati u okviru projekta Anđeoska krila čiji je nositelj Caritas župe Sveta Tri Kralja u Karlovcu. 

Svečano su uručene  potvrde o završenoj edukaciji i volonterske knjižice za 22 buduća volontera u palijativnoj skrbi koji su odvojili svoje vrijeme za stjecanje novih znanja i vještina te zahvalnice stručnim predavačima iz područja zdravstva, psihologije i socijalne skrbi koji su svojim znanjem i iskustvom doprinijeli kvalitetnoj edukaciji volontera,  te partnerima i suradnicima na projektu.  

Nakon završetka službenog dijela konferencije nastavljeno je uz okrjepu zajedničko druženje svih nazočnih dionika.

Skip to content