+385 47 411 277 dz-karlovac@ka.t-com.hr
Select Page

06.03.2019. u Zagrebu je u prostorijama Ministarstva zdravstva održan Sastanak s domovima zdravlja, vezano uz uspostavu organizacijskih oblika palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj na primarnoj razini zdravstvene zaštite. 

     Tema sastanka bila je Uloga i djelokrug rada koordinatora za palijativnu skrb. Sudionike sastanka, ravnatelje domova zdravlja i koordinatore za palijativnu skrb, pozdravio je i podržao državni tajnik prim. dr. Željko Plazonić u ime ministra zdravstva prof. dr. sc. Milana Kujundžića.

     Cilj uspostave sustava palijativne skrbi je koordinirano djelovanje dionika u pružanju palijativne skrbi, međusobna povezanost u zbrinjavanju, s konačnim ciljem poboljšanja kvalitete života bolesnika i njihovih obitelji suočenih s problemima uslijed neizlječivih, uznapredovalih bolesti.

    Na dan 28. veljače 2019.  godine  ugovoreno je s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje 30 koordinatora za palijativnu skrb i 22 mobilna palijativna tima na primarnoj razini zdravstvene zaštite, odnosno u 18 županija pokrenut je postupak uspostave sustava palijativne skrbi i izdana su rješenja za obavljanje djelatnosti palijativne skrbi u 26 domova  zdravlja. 

    Sastanku je nazočila ravnateljica Doma zdravlja Karlovac Tatjana Šterk Tudić, mag.oec i koordinatorice palijativne skrbi Marijana Car, bacc.med.techn. i Snježana Bosak Komes, bacc.med.techn.

Skip to content