+385 47 411 277 dz-karlovac@ka.t-com.hr
Select Page

Projekt pod nazivom “Anđeoska krila” čiji nositelj je Caritas Župe Sv. Tri kralja iz Karlovca odobren je od strane Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u sklopu Natječaja za dodjelu sredstava župnim caritasima za 2018. godinu. Ukupna vrijednost projekta je 19.500,00 kuna. Jedan od partnera na projektu je i Karlovačka županija.

Kroz provedbu ovog projekta Caritas Župe Sv. Tri kralja u suradnji sa svojim partnerima i suradnicima održat će edukaciju volontera u palijativnoj skrb kako bi se oni sukladno potrebama mogli uključiti u sustav brige i skrbi za palijativnog bolesnika i članove njihove obitelji.

8. lipnja 2018. godine u prostoru Pastoralnog centra župe Sv. Tri Kralja u okviru provedbe projekta „Anđeoska krila“ održana je prva edukacija volontera pod nazivom „Upoznavanje volontera s osnovama palijativne medicine i modelom palijativne skrbi na području Karlovačke županije“. Edukaciju su održali zdravstveni djelatnici iz zdravstvenih ustanova s područja Karlovačke županije: prim.dr.sc. Mirjana Lončarić-Katušin iz Opće bolnice Karlovac, Marijana Car, bacc.med.tech. i Snježana Bosak Komes, bacc.med.tech. iz Centra za koordinaciju palijativne skrbi Karlovačke županije, Marica Pavletić, bacc.med.tech. iz Ustanove za zdravstvenu njegu u kući Karlovac, dr.med. Zlata Mateljak, obiteljski liječnik i dr.med. Josip Kovačić, spec. interne medicine iz Specijalne bolnice za produženo liječenje Duga Resa. Edukaciju je svojom naznočošću podržao župnik župe Sv. Tri Kralja vlč. Antun Kolić.

Skip to content