+385 47 411 277 dz-karlovac@ka.t-com.hr
Select Page

Patronažna služba Doma zdravlja Karlovac 26.04.2019. održala je tradicionalnu javnozdravstvenu akciju „Korak do zdravlja“ ispred Super Konzuma na kojoj su Karlovčani imali priliku izmjeriti krvni tlak, provjeriti razinu šećera i kolesterola u krvi, vitaminsko mineralni status, tjelesnu težinu i visinu, te izračunati indeks tjelesne mase.

Kroz izložbeni prostor Patronažne službe upoznali smo trudnice, majke i zainteresirane građane sa svojim radom kroz; Grupu za potporu dojenju, Savjetovalište za trudnice i Zdravstveno savjetovalište. 

Dr. Klobučar održala je poučnu radionicu o higijeni zubića koju su sa zanimanjem pratila djeca iz vrtića Grabrik, Novi Centar i Dubovac.

Uz patronažnu službu svoj rad prezentirale su i Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora Suvag Karlovac, Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić sa predstavljanjem projekta „Bebe u knjižnici“. Od Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije građani su mogli dobiti savjete o provođenju Nacionalnih preventivnih programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva i raka dojke. Sve koje je zanimao rad Centra za koordinaciju palijativne skrbi Karlovačke županije mogli su dobiti informacije i pisane letke. Svoje proizvode predstavile su i tvrtke Solgar, Baurefeind i Citrus medica.

Cilj akcije bio je ukazati na važnost zdravog načina života od najranije dobi, te važnost preventivnih pregleda u svrhu očuvanja zdravlja. 

Zahvaljujemo svima na ugodnom druženju! 

Posebnu zahvalu upućujemo tvrtki Kurija d.o.o. koja nam je ustupila štandove za akciju!

 

Skip to content