+385 47 411 277 dz-karlovac@ka.t-com.hr

Patronažna služba Doma zdravlja Karlovac 26.04.2019. održala je tradicionalnu javnozdravstvenu akciju „Korak do zdravlja“ ispred Super Konzuma na kojoj su Karlovčani imali priliku izmjeriti krvni tlak, provjeriti razinu šećera i kolesterola u krvi, vitaminsko mineralni status, tjelesnu težinu i visinu, te izračunati indeks tjelesne mase.

Kroz izložbeni prostor Patronažne službe upoznali smo trudnice, majke i zainteresirane građane sa svojim radom kroz; Grupu za potporu dojenju, Savjetovalište za trudnice i Zdravstveno savjetovalište. 

Dr. Klobučar održala je poučnu radionicu o higijeni zubića koju su sa zanimanjem pratila djeca iz vrtića Grabrik, Novi Centar i Dubovac.

Uz patronažnu službu svoj rad prezentirale su i Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora Suvag Karlovac, Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić sa predstavljanjem projekta „Bebe u knjižnici“. Od Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije građani su mogli dobiti savjete o provođenju Nacionalnih preventivnih programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva i raka dojke. Sve koje je zanimao rad Centra za koordinaciju palijativne skrbi Karlovačke županije mogli su dobiti informacije i pisane letke. Svoje proizvode predstavile su i tvrtke Solgar, Baurefeind i Citrus medica.

Cilj akcije bio je ukazati na važnost zdravog načina života od najranije dobi, te važnost preventivnih pregleda u svrhu očuvanja zdravlja. 

Zahvaljujemo svima na ugodnom druženju! 

Posebnu zahvalu upućujemo tvrtki Kurija d.o.o. koja nam je ustupila štandove za akciju!

 

Skip to content