+385 47 411 277 dz-karlovac@ka.t-com.hr
Select Page

S ciljem isticanja važnosti održavanja čistih i zdravih zuba, ujedno i educiranja šire javnosti, osobito mlađe populacije o pravilnoj njezi usne šupljine i razvijanju svijesti o važnosti oralne higijene kao preduvjeta za oralno i opće zdravlje svih učenika u Osnovnoj školi Rečica, organizirana je akcija  sistematskih stomatoloških pregleda za učenike od prvog do četvrtog razreda. Učenici su dobili savjete o oralnoj higijeni, kao i upute za eventualno daljnje postupanje i otklanjanje uočenih nedostataka.

Ideja je krenula na zahtjev dječaka iz prvog razreda koji je želio dovesti svoje prijatelje iz razreda u posjet stomatologu. Ideju su odlično prihvatili u Domu zdravlja Karlovac te je organiziran posjet dentalnoj ordinaciji koju vodi  Antonija Briški, dr. med. dent. sa med. sestrom Snježanom Novosel Spasovski.

Pravilnom oralnom higijenom, redovitom topikalnom fluoridacijom, različitim terapijskim postupcima prema dobi djeteta, pravilnom i redovitom prehranom postići će se cilj te sačuvati mliječni zube od nastanka karijesa i osigurati optimalne uvjete za rast trajnih zdravih zuba.

Skip to content