+385 47 411 277 dz-karlovac@ka.t-com.hr
Select Page

U utorak, 29. studenog, u Karlovcu, obilježeno je 50 godina rada Hitne medicinske pomoći Karlovac. Obilježavanje ove vrijedne obljetnice započelo je prigodnim programom, prisjećanjem na povijest rada ove službe, a potom razgledavanjem i obilaskom prostora Hitne medicinske pomoći u Karlovcu, u prostoru Doma zdravlja Karlovac. Programu je nazočio župan Karlovačke županije Ivan Vučić, sa suradnicima, a nazočna je bila i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dr. Maja Grba Bujević. U ime gradonačelnika Karlovca Damira Jelića prisutna je bila njegova zamjenica Marina Kolaković, a prisutni su bili i ravnatelji zdravstvenih ustanova sa područja Karlovačke županije kao i predstavnici žurnih službi.

Na početku skupa je ravnateljica Doma zdravlja Karlovac Jadranka Šutić pozdravila prisutne te naglasila značaj ove službe za građanstvo i zdravstveni sustav, a potom je dr. Mario Vrabac ispred karlovačke Hitne medicinske pomoći govorio o povijest Hitne u Karlovcu. Skupu se obratila i zamjenica gradonačelnika Karlovca Marina Kolaković uputivši čestitke svim sadašnjim i bivšim djelatnicima Hitne u Karlovcu. Župan Ivan Vučić je, uz čestitke, govorio o reorganizaciji službi Hitne pomoći i osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije. Od 1. prosinca, 2011. godine, naime, Hitna medicinska pomoć postaje samostalna ustanova, županijski Zavod za hitnu medicinu.

Na kraju svečanosti su gosti razgledali prostor i opremu Hitne medicinske pomoći u Karlovcu, kao i nova vozila nabavljena za Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skip to content