+385 47 411 277 dz-karlovac@ka.t-com.hr
Select Page

U Poreču je od 4. do 6. listopada 2019. održana 4. konferencija o palijativnoj skrbi s međunarodnom sudjelovanjem u organizaciji Istarskih domova zdravlja i Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora. Tema ovogodišnje konferencije bila je „Izvrsnost u palijativnoj skrbi“ sa ciljem podizanja kvalitete skrbi, evaluacije i istraživanja u palijativnoj skrbi. Na konferenciji se okupilo više od 300 stručnjaka raznih profila, liječnika, medicinskih sestara, socijalnih radnika, psihologa, duhovnika, volontera, predstavnika ministarstava i regionalnih ureda za zdravstvo iz Hrvatske te Austrije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Italije, Velike Britanije i Poljske.

Na konferenciji je aktivno sudjelovala Marijana Car, koordinatorica palijativne skrbi sa temom „ Uloga lokalne politike u razvoju palijativne skrbi u Karlovačkoj županiji“.

Konferenciji  je nazočila i ravnateljica Doma zdravlja Karlovac Tatjana Šterk Tudić, mag.oec. i članice mobilnog palijativnog tima Jasna Pletikosa, dr. med. i Mirjana Spudić, prvostupnica sestrinstva.

Skip to content