+385 47 411 277 dz-karlovac@ka.t-com.hr
Select Page

U organizaciji Istarskih domova zdravlja i Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora, u Puli je, od 4. do 6. svibnja 2018., održana 3. Konferencija o palijativnoj skrbi s međunarodnim sudjelovanjem: “Palijativna skrb u zajednici – hrvatska i europska iskustva“. Glavna tema konferencije bila je palijativna skrb u zajednici, koja je temelj sustava palijativne skrbi. Na skupu su govorili vodeći stručnjaci za palijativnu skrb iz naše zemlje i brojni ugledni stručnjaci iz inozemstva, a posebno su bila korisna izlaganja kolega iz susjednih zemalja koji su govorili o svojim iskustvima u uspostavi sustava palijativne skrbi. 

Ispred Centra za koordinaciju palijativne skrbi Karlovačke županije nazočile su koordinatori prvostupnice sestrinstva Marijana Car i Snježana Bosak Komes te ravnateljica Doma zdravlja Karlovac Tatjana Šterk-Tudić, mag.oec.  

Na konferenciji je Marijana Car, prvostupnica sestrinstva, prezentirala rad s temom „Prvi koraci Centra za koordinaciju palijativne skrbi Karlovačke županije“ te predstavila ulogu i aktivnosti Centra kroz županijski model palijativne skrbi. 

Skip to content